Bölüm Hakkında

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü; üretimden başlayıp, ticarileştirme ve talep yaratma süreçlerini içine alan ve genel olarak; ekonomi, ithalat-ihracat uygulamaları, muhasebe, dış ticaret işlemleri, pazarlama gibi iktisat ve işletme derslerini kapsayan disiplinler arası bir programdır. Teknolojinin hızlı gelişimi küreselleşme süreçlerini hızlandırmış, yerli firmalara dış pazarlara açılma, küresel marka yaratma, stratejik birleşmelerle yabancı firmalarla işbirliği yapma, dijital dünyadaki iş hacmini yakalama gibi yeni iş fırsatları yaratmaya başlamıştır.
Yoğun rekabet karşısında ticarette başarılı olma, ülke sınırlarını aşma ve küresel işletme olabilme önemli stratejik kararlar haline gelmiştir. Bugün firmalar hiç olmadığı kadar uluslararası düzeyde düşünmek ve planlar yapmak zorunda kalmışlardır.
Değişen iş dünyasında yıkıcı rekabete karşı koymak, ulusal ve uluslararası ticarette başarılı olmak ve ülkemizin dış ticaretteki payını artırabilmek için iş dünyasının koşullarına uygun güncel eğitim içerikleri olan programlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik programı, disiplinler arası bir program olarak, çağdaş ticaret usulleri ve işletmecilik anlayışının oluşturulup geleceğin iş dünyasının aktörlerine ulaştırılmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik programı ile yerel ve küresel rekabetin yoğun olarak yaşandığı dünya pazarlarında öğrencilerimize günümüz ve gelecek iş dünyasının beklentilerine cevap verebilecek işletmecilik ve yöneticilik için gerekli bilgi ve becerileri kazandırılmaya çalışılacaktır. Küresel pazarlar hakkında bilgi sahibi, analitik düşünebilen, farklı kültürel ortamlarda stratejiler üretebilen, uluslararası düzeyde liderlik yeteneklerine sahip, uluslararası ticarete hâkim, ürün ve hizmetlere talep yaratabilecek uygulamacılar yetiştirmek hedeflenmektedir.

Menüyü Kapat